В хода на валутната търговия в сряда щатският долар продължава умерено

...
В хода на валутната търговия в сряда щатският долар продължава умерено
Коментари Харесай

Доларът губи позиции към еврото, йената и паунда

В хода на валутната търговия в сряда щатският $ продължава умерено да се обезценява по отношение на еврото, йената и английската лира стерлинг в очакване на резултатите от съвещанието на Федералния резерв на Съединени американски щати.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,2% в сряда, а по-широкият WSJ Долар - 0,24%.

Пазарните участници не се съмняват, че лихвата ще бъде увеличена със 75 базисни точки за четвърти следващ път и техният фокус е върху изказванията на ръководителя на американската централна банка Джером Пауъл по отношение на по-нататъшното движение на стягане на паричната политиката.

Сигналите за непрекъснат инфлационен напън изискват регулаторът да продължи да покачва лихвите, само че някои от нейните водачи към този момент дадоха да се разбере, че считат за належащо да забавят темпа на нарастване и да оценят икономическите последствия от по-ранните ограничения, написа The Wall Street Journal.

Много икономисти предизвестяват за рисковете от прекомерно стягане на парично-кредитната политика на Федералния запас, което може да провокира сериозен стопански спад в страната.

" Фед ще би трябвало да намерения за корекции на политиката на срещата през ноември. Те се пробват да " охладят " стопанската система, а не да я доведат до надълбоко заледяване ", сподели основният икономист на KPMG Даян Суонк, представена от WSJ.

Експерти, интервюирани от Bloomberg, чакат Фед да забави повишението на лихвения % през декември до 50 базисни пункта, след което да го увеличи още два пъти с по 25 б.п. при започване на 2023 година.

Към 11 часа българско време едно евро се разменя против американския $ при курс $0,9901 по отношение на $0,9877 дружно евро при затварянето на пазара във вторник.

Курсът на американската валута по отношение на японската в това време спадна до 147,12 йени за един $ спрямо 148,27 йени за $ в края на миналата сесия.

Стойността на английската лира стерлинг се повиши до 1,1511 $ за паунд от 1,1484 $ за паунд във вчерашния търговски ден.

Bank of England също организира съвещанието си тази седмица, резултатите от него ще бъдат оповестени на 3 ноември. Експертите чакат Британската централна банка да увеличи главния лихвен % със 75 б.п. - до 3%. Банката на Англия не е вдигала лихвения си % с повече от 50 б.п. от 1989 година, означават наблюдаващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР